OCB
ACTUALITAT NOTÍCIA
PROP D’UN CENTENAR DE PERSONALITATS DE LA SOCIETAT CIVIL DONEN SUPORT A LA CANDIDATURA DE LA FUTURA JUNTA DE L’OBRA CULTURAL BALEAR

El claustre del monestir de La Real ha acollit l’acte al qual han assistit representants dels àmbits de la cultura, de la Universitat, de l’ensenyament, de la judicatura, de l’empresa i dels sindicats.

 “L’OCB ha de ser la casa comuna de tots aquells que estimen la llengua, la cultura i el país, els tres pilars en què es fonamenta la tasca de l’entitat, que enguany compleix 60 anys.” Així ho ha expressat el candidat a la presidència de l’Obra Cultural Balear, Joan Miralles Plantalamor, als assistents que han volgut manifestar el seu suport a la candidatura que haurà de ser ratificada pel socis, a les eleccions que tendran lloc dijous dia 24. 

Entre els assistents, hi havia membres de les juntes anteriors, el president actual, Josep De Luis, i el seu predecessor, Jaume Mateu, i personalitats destacades de diversos àmbits, com ara, el promotor cultural Antoni Torrens, l’expresidenta del Consell Social de la UIB, Francisca Mas, els cineastes Lluís Ortas i Carles Bover, els escriptors Guillem Frontera, Biel Mesquida el pintor Damià Jaume i Gabriel Janer Manila, uns dels socis més antics de l’entitat.

També hi han assistit expolítics de diferents formacions com ara Cristòfol Soler, Pere Sampol, Sebastià Serra, Joan March i Celestí Alomar.

Durant l’acte, han intervingut Lena Serra Capó, qui assumirà una de les vicepresidències de l’OCB, i que ha estat l’encarregada d’agrair el suport dels assistents en nom de tots els membres de la candidatura. A continuació, el professor i escriptor Damià Pons ha fet referència als 60 anys de tasca incansable de l’OCB en la defensa de la llengua, la cultura i el país i ha encorajat la futura junta a continuar aquest camí. Seguidament, ha intervengut Antònia Sitjar, membre de la delegació de l’OCB de Campos, que ha destacat el paper que durant dècades han jugat les delegacions de l’entitat als seus respectius municipis. 

Ha tancat l’acte, el candidat a la presidència de la junta directiva, Joan Miralles, qui ha insistit molt en el fet que l'OCB ha de ser la casa comuna i el punt de trobada de tots els que estimen Mallorca, les Illes Balears i els elements culturals que ens defineixen. Per tant, tothom que comparteixi aquests valors s’ha de sentir convidat a participar-hi.© 2022 OBRA CULTURAL BALEAR  Carrer de Sant Alonso, 24 (Can Alcover)  07001 Palma (Mallorca)   Telèfon 971 723 299   Fax 971 719 385   ocb@ocb.cat