OCB
ACTUALITAT NOTÍCIA
L’ESCOLA PREN LA PARAULA
L’ESCOLA PREN LA PARAULA

L’Obra Cultural Balear i Ona Mediterrània posen en marxa el projecte L’ESCOLA PREN LA PARAULA, per fomentar l’ús de la llengua catalana entre els alumnes d’Educació Secundària i Batxillerat.

Alumnes de 1r de Batxillerat i de 2n d’ESO de l’IES Son Rul·lan de Palma han estat els primers de participar en aquest projecte radiofònic que, ha començat com a prova pilot, però que pretén consolidar-se a partir del curs 22-23.

El projecte L’Escola pren la paraula es presenta amb diversos objectius. El primer, incentivar  l’ús oral de la llengua catalana entre els joves. Aquest objectiu principal anirà companyat d’altres com acostar els joves al món de la ràdio, donar-los a conèixer Ona Mediterrània i com ha evolucionat el consum d’aquest mitjà de comunicació. Els alumnes podran aprendre què són els PODCAST radiofònics i valorar la importància del treball cooperatiu a l’hora de realitzar un programa de ràdio.

Així mateix, L’Escola pren la paraula pretén obrir un espai lúdico-informatiu que reculli la realitat dels centres educatius de les Illes Balears i oferir als ensenyants la possibilitat de preparar programes de ràdio en català amb els seus alumnes aprofitant els espais i les hores de què disposen els centres educatius, dedicades a matèries optatives, diversificació, classes de llengua, dinamització lingüística, entre d’altres.

Els Instituts de Secundària de les Illes Balears rebran unes instruccions ben detallades per preparar els programes que vulguin emetre per Ona Mediterrània, com les seccions i la durada.  

Els programes s’emetran per FM i per Internet. També quedarà penjat l’enllaç perquè es pugui escoltar el programa a la carta (podcast), a partir del dissabte següent al dia de l’enregistrament.© 2022 OBRA CULTURAL BALEAR  Carrer de Sant Alonso, 24 (Can Alcover)  07001 Palma (Mallorca)   Telèfon 971 723 299   Fax 971 719 385   ocb@ocb.cat