OCB
ACTUALITAT NOTÍCIA
L’OBRA CULTURAL BALEAR LLIURA ELS PREMIS SAMBORI DE NARRATIVA INFANTIL I JUVENIL
L’OBRA CULTURAL BALEAR LLIURA ELS PREMIS SAMBORI DE NARRATIVA INFANTIL I JUVENIL

L’OCB ha lliurat els Premis Sambori que enguany han arribat a la 4ª edició i hi han participat un total de 24 centres, 23 dels quals de Mallorca i 1 d’ Eivissa.
Can Alcover, la seu de l’Obra Cultural Balear, ha acollit l’acte de lliurament dels Premis Sambori que tenen l’objectiu d’incentivar la creativitat artística dels joves i promoure l’ús literari del català a les escoles i instituts públics, concertats i privats de les Illes Balears. Hi poden participar alumnes des de 5è de Primària fins a 2n de Batxillerat. Aquest certamen literari escolar es fa conjuntament a Catalunya i al País Valencià, amb la voluntat de disposar d’un espai creatiu en català que fomenti la promoció i la col·laboració entre tots els territoris de parla catalana.
Els guanyadors de la 4ª edició dels Premis Sambori-OCB han estat:
- En la Categoria del 3r cicle de Primària. Guanyadora: ALICIA INÈS AMENGUAL BARCELÓ, de l’escola El Liceu, amb el relat titulat Els carboners de la Serra.

- En la categoria de 1r i 2n D’ESO i FP BÀSICA. Guanyadora: MELISSA ALISON JORQUERA DÍAZ, de l’IES Alcúdia, amb el relat titulat Gira-sol.

- En la categoria de 3r i 4t d’ESO. Guanyadora: NÚRIA LLINÀS PARETS, de l’IES Santa Maria, amb el relat titulat No em faig por.

- En la categoria de Batxillerat i Cicles Formatius.  Guanyador: JOAN MIQUEL SÁNCHEZ ESCALAS, de l’IES Albuhaira d’Eivissa, amb el relat titulat El mal de Tirant.

Els segons i tercers premis de totes les categories han estat els següents:

3r Cicle de Primària. 2n Classificat: GERARD JUAN FIOL, de l’escola El Liceu, amb el relat titulat La Serra de Tramuntana a 2 mm de la mort. 3r Classificat: AROA LINARES ROTGER, del CEIP de Pràctiques, amb el relat Vacances d’estiu.

1r i 2n d’ESO/FPB. 2n Classificat: MARTA MOLINA BUADES, de l’IES Alcúdia amb el relat Realitat paral·lela. 3r Classificat: PAU ORDINES FORTEZA, de l’IES Santa Maria, amb el relat Humans de companyia.

3r i 4t D’ESO. 2n Classificat: ESTRELLA MUÑOZ PRATS, de l’IES Santa Maria, amb el relat Diumenge. 3r Classificat: LEO ALMONACIO LABORDA, de l’IES Son Cladera, amb el relat L’oroneta alça el vol.

Batxillerat i Cicles Formatius. 2n classificat: CATERINA ROSA FORNÉS RAMÓN, de l’IES Portocristo, amb el relat Fins als ossos. 3r Classificat: JAUME MORA LADÀRIA, de l’IES Artà, amb el relat El porxo de la família.

El primer premi de cada categoria és una estada de dos dies a Port Aventura per al premiat i dos acompanyats. La resta de treballs finalistes han estat obsequiats amb un diploma, un guardó i un lot de llibres o material escolar.

El jurat d’enguany ha estat format per Núria Marín, professora de Primària, Carme Julià, professora de Secundària i Maria Victòria Secall, professora i poetessa. En aquesta edició s’han declarat desertes la categoria de Formació de Persones Adultes, Escola Oficial d’Idiomes i la categoria de Necessitats Específiques de Suport Educatiu.© 2022 OBRA CULTURAL BALEAR  Carrer de Sant Alonso, 24 (Can Alcover)  07001 Palma (Mallorca)   Telèfon 971 723 299   Fax 971 719 385   ocb@ocb.cat