OCB
ACTUALITAT NOTÍCIA
La Festa Estellés 2022, la poesia que agermana les terres de parla catalana
La Festa Estellés 2022, la poesia que agermana les terres de parla catalana

Les principals entitats culturals -Òmnium, Associació Cultural del País Valencià, Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i l’Obra Cultural Balear- impulsen la commemoració de Vicent Andrés Estellés aquest setembre
Palma, Barcelona, València, Perpinyà i Brussel·les celebren la XIII Festa Estellés 2022. En el cas de Mallorca, es du a terme a Palma el dimecres 21 de setembre, a les 20 h, a Can Alcover - Espai de Cultura (C. Sant Alonso, 24). Hi haurà un recital a càrrec de l’escriptor Sebastià Alzamora -i micro obert després-, a més d’una degustació de pa del Fornet de la Soca, perquè Estellés era fill d’un forner.
La Festa Estellés s'inspira en els Burns supper (festa on els escocesos recorden el poeta Robert Burns), i combina poesia i gastronomia en un ambient festiu i popular, el marc més adient per recordar el poeta de Burjassot (1924-1993). Des de l'any 2010, amb origen al municipi valencià d’Alginet, diverses poblacions tant al País Valencià com al Principat i a les Illes Balears celebren al llarg del mes de setembre les seves festes Estellés. Enguany s'han previst els sopars a Barcelona, Brussel·les, Palma, Perpinyà i València, i també s'hi han afegit altres localitats.

Les entitats organitzadores són: Acció Cultural del País Valencià; Associació d’Escriptors en Llengua Catalana; Ca Revolta Escola Valenciana; Societat Coral el Micalet; Col·lectiu Ovidi Montllor; Fundació Full; Obra Cultural Balear; Òmnium Cultural; Casal Català de Brussel·les; Casal de Perpinyà.
Es poden apuntar a: activitats@ocb.cat.
Telèfon de contacte: 661 50 60 12. Pilar Arnau
#FestaEstellés2022
Més informació a:
http://www.ocb.cat/index.php

https://festaestelles.blogspot.com


https://www.escriptors.cat/agenda/estelles-valencia-2022


https://www.laveudelsllibres.cat/noticia/31455/origen-festa-estelles© 2022 OBRA CULTURAL BALEAR  Carrer de Sant Alonso, 24 (Can Alcover)  07001 Palma (Mallorca)   Telèfon 971 723 299   Fax 971 719 385   ocb@ocb.cat