OCB
ACTUALITAT NOTÍCIA
L’OCB es mostra preocupada per la desatenció dels drets lingüístics en l’àmbit sanitari.
L’OCB es mostra preocupada per la desatenció dels drets lingüístics en l’àmbit sanitari.

L’Obra Cultural també vol mostrar el suport total a la jutgessa que s’exposa a un expedient disciplinari per redactar una sentència en català.

Davant les constants notícies sobre l’aplicació o no del decret de català a la sanitat, l’OCB vol tornar a deixar palès que no es pot conculcar cap dret del pacient, entre ells, el dret de poder-se expressar en català, llengua pròpia d’aquest país.

Jaume Mateu afirma que l’Obra Cultural “no permetrà cap retrocés en matèria de drets lingüístics i menys si venen de part de l’administració”. En aquest mateix sentit, Mateu, aprofita per mostrar públicament el suport de l’entitat a la jutgessa que pot ser expedientada per redactar una sentència en català i fa palès l’alarmant situació del català en el món de la justícia.

Per a l’Obra Cultural, aquests dos fets són extremadament preocupants i mostren clarament la delicada situació de la nostra llengua a les illes Balears.

Finalment, pel que fa a la restricció del català en l’àmbit sanitari, l’OCB no descarta cap mesura, fins i tot la mobilització de la societat civil. En matèria de drets lingüístics, l’entitat no permetrà ni un pas enrere.© 2021 OBRA CULTURAL BALEAR  Carrer de Sant Alonso, 24 (Can Alcover)  07001 Palma (Mallorca)   Telèfon 971 723 299   Fax 971 719 385   ocb@ocb.cat