OCB
ACTUALITAT NOTÍCIA
L’Obra Cultural Balear lamenta profundament la mort del professor de la UIB Antoni Artigues
L’Obra Cultural Balear lamenta profundament la mort del professor de la UIB Antoni Artigues

L’Obra Cultural Balear (OCB) vol mostrar el seu condol a la família i amics del professor de la UIB i doctor en filologia Antoni Artigues, qui ha mort aquesta matinada passada.
 
Artigues va rebre, a mans de l’OCB, el passat mes de desembre, el Premi Emili Darder, un guardó que forma dels Premis 31 de desembre i que distingeix una iniciativa o experiència en el camp de l’educació. Se li va lliurar per la feina feta a través de Magisteri Teatre-Mag de Poesia, el projecte acadèmic que va liderar durant anys. 
 
El president de l’OCB, Josep de Luis, ha lamentat que ens hagi deixat “un activista escenogràfic de referència, recuperador del món dels xeremiers, una persona compromesa amb la llengua, la cultural i el País, un mestre de mestres, un amic de l’OCB que deixa un buit a l’escena difícil de cobrir”.

De Luis també ha recordat l’emotiu discurs que va fer en rebre el darrer premi Emili Darder a la Nit de la Cultura 2017 i ha dit que les seves paraules es tendran “molt presents”. 
 
Artigues havia fet comunicacions a congressos, conferències i publicacions sobre sociolingüística, cultura popular, didàctica de la llengua i la literatura i sobre els poetes Joan Brossa, Josep Palau, Jaume Vidal, Blai Bonet…A més, comptava amb més de vint anys d'experiència en muntatges poètics i teatrals i havia investigat en didáctica de la literatura i didáctica de la llengua. 
També fou soci fundador de la llibreria Quart Creixent de Palma, a la qual l'Obra Cultural Balear va concedir el premi Francesc de Borja Moll l'any 2006.© 2021 OBRA CULTURAL BALEAR  Carrer de Sant Alonso, 24 (Can Alcover)  07001 Palma (Mallorca)   Telèfon 971 723 299   Fax 971 719 385   ocb@ocb.cat