OCB
ACTUALITAT NOTÍCIA
La sentència condemna també els drets fonamentals de totes i tots nosaltres
La sentència condemna també els drets fonamentals de totes i tots nosaltres

Des de Mallorca i en defensa de la democràcia manifestam:


1 – El nostre rebuig a la sentència feta pública pel Tribunal Suprem espanyol que condemna a 100 anys de presó i d'inhabilitació els independentistes presos i que posa en perill els drets a la dissidència, a la manifestació i a la llibertat de pensament.
2 – La sentència no només condemna a romandre a presó nou persones justes i honrades, sinó que condemna també els drets fonamentals de totes i tots nosaltres.
3 – La sentència és també una venjança dels poders de l'Estat, que es varen veure desbordats durant el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre de 2017. El dia que recordarem sempre. El dia que l'Estat espanyol va ensenyar la seva cara més fosca, amb la brutalitat policial com a resposta a l'exercici d'un dret humà. Dos anys després, els poders de l’Estat encara no han condemnat la violència i es neguen a investigar-ho.
4 - Ni les amenaces, ni la repressió, ni la violència, ni els empresonaments injustos faran desaparèixer el nostre anhel de llibertat. La maquinària repressiva de l’Estat no té aturador, però la nostra voluntat de seguir endavant tampoc. El seu intent barroer de criminalitzar tot un moviment independentista, i associar-lo de manera indigna i vergonyant amb el terrorisme, és un exemple més de la seva desesperació. Malgrat les mentides, tothom sap que la no-violència, el pacifisme i l’actitud cívica sempre han estat la bandera d’aquest moviment.
5 – La sentència que és un intent d’enviar un missatge de por a tots aquells ciutadans i ciutadanes que opinem diferent. Però hem de dir ben alt i ben fort, que no tenim por. Que continuarem sortint al carrer exigint la llibertat de tots els presos i preses polítiques i el lliure retorn dels exiliats i exiliades!
6 - Des de Mallorca, enviam el nostre escalf i la nostra solidaritat a tots els independentistes presos i a les persones que s'han vist forçades a exiliar-se, i en aquest sentit no volem deixar de recordar en Valtonyc.
7 - Rebutjam l'actuació violenta i provocadora dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, que han protagonitzat en els darrers dies greus escenes reprimint independentistes, mentre permitien que l’extrema dreta actués amb total impunitat.
8 - Contra el feixisme, ni un pas enrere. Aquests dies hem vist pels carrers de Catalunya com el feixisme ha sortit al carrer actuant violentament amb impunitat. A ca nostra, patim des de fa uns mesos la presència de l’extrema dreta sense caretes a les institucions. La lluita per la democràcia i la llibertat ha d’anar lligada estretament de la lluita contra el feixisme, per això els diem que NO PASSARAN.
9 – Volem posar en valor la contundent resposta del poble mallorquí a les sentències el passat dilluns, amb més d’una desena de convocatòries plenes de gent arreu de l’illa. En aquest sentit, feim una crida a la mobilització permanent per defensar els drets civils i la Democràcia i a continuar lluitant per la plena llibertat, i us demanam que estigueu atents i atentes a pròximes convocatòries.© 2022 OBRA CULTURAL BALEAR  Carrer de Sant Alonso, 24 (Can Alcover)  07001 Palma (Mallorca)   Telèfon 971 723 299   Fax 971 719 385   ocb@ocb.cat