OCB
ACTUALITAT NOTÍCIA
La flama del Canigó recorrerà Mallorca en el marc de la festa de Sant Joan

 

Dimecres 23 de juny, vigília de Sant Joan, Alaró acollirà la XXIII edició de la Festa de la Flama de la Llengua, l’origen de la qual es remunta l’any 1907, quan l’alaroner Joan Rosselló de Son Forteza va organitzar dalt del cim del Castell una encesa de fogueres per enllaçar Mallorca amb els cims de Montserrat i el Canigó.
 
Ara fa cinc anys que la Flama del Canigó arriba en aquest municipi del Raiguer de Mallorca. Fou el 2017, quan el batle d’aleshores, Guillem Balboa, va anar a recollir-la per primera vegada al Parlament de Catalunya. I, en fa tres, que la Delegació de l’Obra Cultural a Alaró continua aquesta iniciativa. «Tenim la satisfacció de dur la Flama al nostre poble, perquè des d’aquí arribi a altres indrets de l’Illa».   
 
Així, una desena de pobles s’han sumat enguany a la festivitat i, una vegada arribada a Alaró, la Flama passarà per Puigpunyent, Santa Maria, Binissalem, Lloseta, Muro, Pollença, Sóller, Costitx, Petra i Manacor. La rebuda tendrà lloc, doncs, dia 23 de juny, a partir de les 18.00 hores al pati de l’Ajuntament d’Alaró. A l’acte hi intervendran els representants de cada una de les delegacions, així com la coordinadora de l’entitat. Igualment, Biel Majoral serà l’encarregat de la lectura del manifest.
 
La Flama del Canigó es regenerà, com cada any, en el Cim la matinada del 22 al 23 de juny. Igualment, la Flama serà rebuda pel Parlament de Catalunya el migdia de dia 23 de juny.  


© 2022 OBRA CULTURAL BALEAR  Carrer de Sant Alonso, 24 (Can Alcover)  07001 Palma (Mallorca)   Telèfon 971 723 299   Fax 971 719 385   ocb@ocb.cat