OCB
QUI SOM? JUNTA DIRECTIVA
La Junta Directiva de l'OCB

Joan Miralles (Montuiri, 1976)
Sociòleg especialitzat en màrqueting i publicitat. És doctor en sociologia del turisme i expert universitari en cooperació per al desenvolupament. Ha desenvolupat la seva tasca a l'àmbit de la gestió cultural i la cooperació per al desenvolupament. Actualment, té la seva plaça de professor del cicle superior en educació infantil a l'IES Antoni Maura, tasca que ha compaginat amb la presidència de la patronal de lloguer turístic Habtur.

Magdalena Serra Capó (Muro, 1961)
Llicenciada en Filologia Hispànica i Filologia Catalana per la UIB. Ha exercit de professora de Llengua i Literatura Catalanes a l'ensenyament secundari. Actualment, jubilada.
Des de l' Associació Trenta1 ha treballat en la dinamització d'activitats per a joves, vinculades al món del teatre i vinculades al món audiovisual. Va coordinar l'Escola Municipal de Teatre de Palma (2008-2011). Ha impartit cursos i xerrades de formació de didàctica de Teatre i de Llengua. S'ha responsabilitzat del muntatge i direcció d´una cinquantena d'obres i és autora de diversos llibres vinculats amb el món del teatre.

Catalina Bibiloni i Morro (Binissalem, 1974)
Professora de secundària de l'especialitat de Formació i Orientació Laboral.
Llicenciada en Ciències del Treball per la Universitat de Logronyo.
Membre activa dins la secció local de l'OCB de Binissalem entre 2008-2013. Col·laboradora amb totes les edicions del Correllengua en el decurs pel municipi i Acampallengua 2002.

Damià Perelló Femenia (Inca, 1964)
Llicenciat en Filosofia i Lletres (especialitat Història General) per la Universitat de les Illes Balears, on també ha cursat estudis de Dret. És funcionari de la Comunitat Autònoma, vinculat a les àrees d’Economia i de gestió del Sistema Estadístic autonòmic des de l’IBESTAT. Ha assumit responsabilitats directives en diverses entitats i organitzacions polítiques o socials de país, compromeses, entre d’altres, amb el desenvolupament de l’autogovern, la llengua i la cultura. Ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació (Dijous, Diari de Balears, etc.) o format part dels seus òrgans (RTVE, IB3, etc.). Ha participat en activitats teatrals.

Caterina Canyelles Marquès (Son Ferriol, 1971)
Llicenciada en Filologia Catalana per la UIB, té un Màster de Llengua i Literatura Catalanes i diversos postgraus. Ha estat correctora de textos, professora de llengua d'adults i d'educació secundària, i dinamitzadora lingüística. Té diverses publicacions, entre les quals destaca l'estudi Les llengües a les Illes Balears. 2008-2010.

Macià Garcias Salvà (Llucmajor, 1960)
Llicenciat en Filologia Hispànica per la UIB i Màster en Periodisme i Comunicació. Funcionari docent actualment jubilat. Professor de català de diferents instituts de Mallorca (1984-1993) i de l'Escola Oficial d'Idiomes de Palma (1993-2021). Cap del Servei d'Ensenyaments de Règim Especial de la Conselleria d'Educació i Cultura (1999-2003) i secretari del Consell Escolar de les Illes Balears (2001-2003).
Regidor d'Educació i Cultura de l'Ajuntament de Llucmajor (1987-1991), membre i president del Consell Assessor de RTVE a les IB (1991-2001) i director insular de Cultura del Consell de Mallorca (2007-2011) amb el PSM i el Bloc per Mallorca. Actualment, no té militància política activa.

Tanit Mir Pàmies (Barcelona, 1983)
Llicenciada en Periodisme (CEU, València), Màster en Estudis Europeus i Internacionals, especialitat en relacions transfrontereres (Universitat de Perpinyà) i experta universitària en Gestió de la Innovació Empresarial (FUEIB).
A nivell laboral, ha treballat de consultora d'Agricultura, Energia, Educació i Cultura a l'oficina del Govern Balear a Brussel·les (Beca CBE), de tècnica de projectes al clúster Biotecnològic i Biomèdic de les Illes Balears (BIOIB), de Tècnica d'Innovació i desenvolupament Econòmic a l'Euroregió Pirineus Mediterrània, i ha estat professora associada de la Universitat de Perpinyà.

Lluís Maicas (Inca, 1954)
Escriptor. Soci de l'OCB d'ençà el 1976 i vocal d'algunes Juntes de la Delegació d'Inca. Laboralment he treballat a la banca i a Quely com a Director Comercial, Director de Comunicació i Director General. He estat Diputat del Parlament de les Illes Balears durant una legislatura i Delegat del GOIB a l'Institut Ramon Llull. Actualment jubilat. Pel que fa a la meva obra, consultar: lluismaicas.cat .

Pilar Arnau i Segarra (Vinaròs, 1964)
Professora de llengua catalana, crítica literària i gestora cultural. Diplomada en Traducció i Interpretació (UAB), i en Ensenyament de Llengües Estrangeres a Adults (Université de Toulouse-Le Mirail), on també es va llicenciar en Filologia amb una Maîtrise sobre Narrativa mallorquina contemporània, publicada a Documenta Balear. Té un Màster de Llengua i Literatura Catalanes (UIB). És autora de les biografies de Josep M. Llompart i d'Aina Moll.
Ha estat lectora de català a les universitats de Bochum, Bremen, i Münster; directora de l'Institut Ramon Llull a la seu de les Illes Balears; i tècnica de la Campanya de Voluntariat Lingüístic de l'Associació Paraula.

Antoni Llabrés Fuster (Palma, 1968)
Professor titular de Dret penal de la Universitat de les Illes Balears (des de 2020; prèviament a la Universitat de València, on va ser Director del Servei de Política Lingüística), professor col·laborador a la Universitat Oberta de Catalunya i membre del Laboratori Interdisciplinari sobre Drets i Llibertats de les Illes Balears (LIDIB). Director del Diploma de legislació lingüística i drets lingüístics de la UIB i professor del Màster en igualtat, polítiques públiques i drets lingüístics de la UV. Traductor i editor del 'Codi penal' (1997 i 1999), autor del 'Vocabulari de Dret penal' (2004), coordinador i autor del 'Vocabulari de Dret' (2009 i 2021), i editor de Legislació lingüística: usos institucionals i funció pública (2021, en premsa). Col·laborador de la Càtedra de drets lingüístics de la UV i del blog de la 'Revista de Llengua i Dret'.

Catalina Maria Bover i Nicolau (Vilafranca de Bonany, 1959)
Diplomada en Magisteri per la UIB. Ha treballat en diferents escoles públiques de les Illes Balears. Durant quatre cursos escolar ha estat Assessora de Formació Permanent al CEP de Manacor. Ha participat en la creació de la Xarxa d’Innovació Educativa, Rol de Mestre, que va ser l’embrió de les Xarxes d’Innovació impulsades des de la Conselleria d’Educació. Actualment forma part de l’Equip Directiu del CEIP Son Juny. És sòcia de diferents entitats socials, culturals i ecologistes i va ser presidenta del Fons Mallorquí de Solidaritat, per tal d’impulsar la cooperació i solidaritat municipalista entre ajuntaments de Mallorca i països centreamericans. Ha estat regidora d’Educació a l’Ajuntament de Vilafranca de Bonany, Consellera al Consell de Mallorca, diputada al Parlament de les Illes Balears i Directora General d’Innovació Educativa.

Berta Sureda i Berna (Barcelona, 1959)
Llicenciada en Història de l'Art i Gestora Cultural. Ha treballat en l'àmbit de la gestió i les polítiques culturals des del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya -des d'on impulsà el primer document de l'Estatut de l'artista i programes de suport a la creació contemporània- i al Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofía, com a directora d'activitats culturals. Ha format part de la plataforma Guanyem Barcelona i va ser Comissionada de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona. El 2017 s'incorpora a la Conselleria de Cultura del Govern de les Illes Balears com a coordinadora de la redacció del Pla de Cultura de les Illes Balears i col·labora amb l'OCB, en temes culturals, des del febrer del 2020.

Miquel Amengual i Bibiloni (Pollença, 1986)
Treballa en el món dels arxius i biblioteques. Llicenciat en Història per la UIB i doctor en Demografia per la UAB, on també va obtenir un màster en Història Medieval. La seva tesi doctoral, llegida el 2018, tracta sobre les migracions a Catalunya al segle XVI i va obtenir el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria d'Història. A més, ha publicat articles sobre altres línies de recerca com són l'administració mallorquina del segle XV, la cultura popular mallorquina o els moviments socials, essent coautor del llibre L'independentisme a les Illes Balears: De la Transició en l'actualitat (1976-2011) (Documenta Balear, 2012) i participant al llibre Ramon Picó i Campamar: Un home de la Renaixença (El Gall, 2018).
En el camp de l'activisme cultural va formar part del col·lectiu Illencs a Barcelona, amb el qual participà en l'organització dels homenatges populars als poetes Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Marià Villangómez (2014) i a Guillem d'Efak (2016).

Margalida Homar Marcè (Binissalem, 1969)
Llicenciada en Dret per la UIB, actualment és tècnica jurídica del Consell Insular de Mallorca. Ha treballat a l'OCB en l'àmbit de gestió organitzativa, econòmica i de projectes. Actualment està vinculada a la delegació de l'OCB a Binissalem, a la que participa com a voluntària en l'organització de diferents actes; també ha col·laborat amb l'Associació Memòria de Binissalem.
En l'àmbit formatiu compta amb un Màster en Fiscalitat (UOC), el Diploma Universitari de Legislació Lingüística i Drets Lingüístics (UIB), el títol d'Especialista Universitari en Dret Urbanístic i Ordenació del Territori (UIB), a més del postgrau d'Aptitud Pedagògica (UIB).

Maria Neus Picó Veny. (Palma, 1968)
Llicenciada en Filosofia i Lletres, especialitat de Filologia Catalana, per la Universitat de les Illes Balears (1991) i Màster en Periodisme i Comunicació, per la Universitat de les Illes Balears (1994).
Ha desenvolupat la seva carrera professional en els àmbits de la comunicació i la docència.
Ha treballat al Centre de Televisió Espanyola a les Balears i a RNE (1991-1997); al gabinet de premsa del Consell de Mallorca, institució on va dirigir el Pla de Comunicació amb la Societat, inclòs dins el Pla Global de Modernització del Consell de Mallorca (1997-1999). Va treballar al gabinet de comunicació del Govern de les Illes Balears (1999-2002). Directora del canal de televisió local de Calvià, calvià.net (2002-2003). Entre 2007-2010 va ocupar els càrrecs de Directora Insular de Comunicació i de Presidència del Consell de Mallorca. Actualment, és funcionària del cos de professors d’Ensenyament Secundari  de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
Va formar part de la junta de l’OCB entre els anys 1987-1989 com a vocal i sota la presidència de Miquel Alenyà Fuster.

 

© 2022 OBRA CULTURAL BALEAR  Carrer de Sant Alonso, 24 (Can Alcover)  07001 Palma (Mallorca)   Telèfon 971 723 299   Fax 971 719 385   ocb@ocb.cat