Obra Cultural Balear

Manifest de l'OCB per a la sostenibilitat lingüística i cultural

Sense sostenibilitat lingüística i cultural no hi ha sostenibilitat

 L’OCB proposa un manifest al qual es poden adherir tots aquells ciutadans sensibles i preocupats per la introducció del concepte de sostenibilitat lingüística i cultural en el debat polític.

Perquè és evident que la demanda de participació dels sectors culturals i lingüístics en la Mesa de sostenibilitat es justifica per l’estreta relació que hi ha entre la sostenibilitat, la cohesió social intercultural i la normalització lingüística, i, fins i tot, per les implicacions mútues entre l’activitat turística i la realitat cultural.

El passat 22 de maig, l’OCB critica l’exclusió del món cultural de la Mesa per al Pacte Social i Polític per a la Sostenibilitat i sol·licita la seva incorporació. L’entitat denuncia que aquesta mesa, en la qual s’anuncia que hi són presents 140 interlocutors, entre ells representants del món empresarial, econòmic, acadèmic, cultural i polític, quan en realitat no n’hi ha cap de caràcter cultural. L’OCB afirma que el món de la cultura, i especialment el de la llengua, tenen molt a dir en aquesta mesa de diàleg i ja en sol·licita la incorporació.

Seguidament, el 30 de maig l’OCB reitera a Marga Prohens la necessitat d’incorporar, amb veu pròpia, el món de la cultura a la mesa per al pacte social i polític per a la sostenibilitat econòmica, social i ambiental de les Illes Balears (que hauria d’afegir en la seva denominació també la sostenibilitat lingüisticocultural).

El 15 de novembre, l’entitat presenta 50 mesures a la Mesa per al Pacte Social i Polític per a la Sostenibilitat Econòmica, Social i Ambiental de les Illes Balears.

Formulari de suport al Manifest de l'OCB per a la sostenibilitat lingüística i cultural