TikCat, el concurs digital de l’OCB per fomentar l’ús del català a les noves tecnologies

L’OCB posa en marxa un concurs entre els joves per fomentar l’ús social del català a les noves tecnologies. En aquesta ocasió, el canal escollit és el TikTok. El concurs consistirà en pujar un vídeo en català al canal TikTok amb l’etiqueta #TiKCat22. El tema és obert, però en cap cas poden ser ofensius, sexistes ni incitar a l’odi contra cap col·lectiu.
La motivació per dur a terme aquest concurs és la constatació de la reculada que té la llengua catalana en l’ús social, especialment a les xarxes. Al mateix temps, des de l’Obra som conscients que el coneixement i domini del català entre els joves és molt elevat. I és per això que consideram important que la llengua catalana tengui presència arreu i s’acosti i atregui nous catalanoparlants.
Durant el procés del concurs, des de l’organització es crearan vídeos tutorials per mostrar com treure el màxim profit de la xarxa social. I així mateix, se’n faran classes magistrals.
La puntuació del concurs anirà bàsicament amb likes.