Primera xerrada TIKCAT22 amb @filologa_de_guardia

@TikCat22 enceta el cicle de Xerrades d’influenciadors amb Aida @filologa_de_guardia
És la primera de les tres xerrades formatives que ha organitzat l’Obra, amb el suport de la DG de Política Lingüïstica del Govern, l’Ajuntament de Palma, l’editorial Muntaner, Quely i Melicotó, amb la intenció de formar joves influenciadors que publiquin en català a les xarxes

Serà dissabte, 8 d’octubre, a les 11:00h, a la seu de l’Obra Cultural Balear, al carrer de Sant Alonso.
La xerrada inicial de @TikCat22 anirà a càrrec de la @filologa_de_guardia, que, com podeu veure als seus vídeos (que sumen més de 250.000 visualitzacions), se centra sobretot en aspectes de correcció i reflexió lingüístiques, sempre enfocats des d’una òptica desenfadada, divertida i didàctica alhora. El seu instagram compta amb 16.000 seguidors.
Aquesta xerrada és una de les accions dedicades a promoure el concurs de @tikcat22, que cerca joves interessats en generar contingut en català a les xarxes. Està impulsat per l’Obra, amb el suport de la DG de Política Lingüística de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, a més de l’Ajuntament de Palma, l’editorial Muntaner, Quely i Melicotó.
L’OCB posa en marxa un concurs entre els joves per fomentar l’ús social del català a les noves tecnologies. En aquesta ocasió, el canal escollit és el Tik tok. El concurs consistirà en pujar un vídeo en català al canal Tik tok amb l’etiqueta #TiKCat22. El tema és obert, però en cap cas poden ser ofensius, sexistes ni incitar a l’odi contra cap col·lectiu.
Els premiats obtendran un Ipad. La puntuació del concurs anirà bàsicament amb likes.
La motivació per dur a terme aquest concurs és la constatació de la reculada que té la llengua catalana en l’ús social, especialment a les xarxes. Al mateix temps, des de l’Obra som conscients que el coneixement i domini del català entre els joves és molt elevat. I és per això que consideram important que la llengua catalana tengui presència arreu i s’acosti i atregui nous catalanoparlants.
Durant el procés del concurs, des de l’organització es crearan vídeos tutorials per mostrar com treure el màxim profit de la xarxa social. I així mateix, se’n faran classes magistrals.

TikCat22

@tikcat22