Obra Cultural Balear

L’OCB es converteix en entitat permanent del Patronat de la Fundació .cat en la celebració del seu Patronat número 100 a València

L’Obra Cultural Balear i Acció Cultural del País Valencià es converteixen en entitats permanents del Patronat de la Fundació .cat

La Fundació .cat ha celebrat a València la reunió número 100 del seu Patronat. Ho ha fet a la seu d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), que juntament amb l’Obra Cultural Balear (OCB) són des d’avui entitats permanents del Patronat de la Fundació. Després de 20 anys de trajectòria defensant el català en l’entorn digital, la Fundació .cat es reforça per enfrontar amb garanties les profundes transformacions tecnològiques, culturals i socials que ja estan canviant el futur.

La incorporació d’ACPV i OCB com a membres de ple dret és un pas rellevant en el procés de consolidació del projecte de la Fundació .cat com a espai compartit per a totes les comunitats catalanoparlants, amb la voluntat de seguir treballant plegats més enllà d’unes fronteres administratives que no reflecteixen la unitat de la llengua ni de la seva comunitat digital.

“La reunió número 100 del Patronat no és només una efemèride; és una mostra de la solidesa d’un projecte col·lectiu que ja fa gairebé dues dècades que treballa per fer de la llengua catalana una eina de futur també en l’entorn digital. Que Acció Cultural del País Valencià i l’Obra Cultural Balear passin a ser entitats permanents simbolitza la voluntat de tramar complicitats estables amb el teixit cívic d’arreu dels territoris de parla catalana”, ha destacat Genís Roca, president de la Fundació .cat. “Continuem treballant per garantir els drets digitals de la nostra comunitat, facilitar l’accés a eines en català que responguin a les necessitats de la vida moderna, i promoure el talent digital en català.”

Antoni Llabrés, president de l’Obra Cultural Balear (OCB) i de la Federació Llull, ha manifestat la seva satisfacció en el fet que l’OCB es converteixi en entitat permanent de la Fundació .cat perquè “hi volem ser en primera línia, de la mà d’altres entitats, per impulsar la llengua catalana en l’entorn digital i sumar forces amb compromís i determinació”.

Anna Oliver, presidenta d’ACPV ha remarcat “Per a nosaltres és molt important ser membres permanents de la Fundació puntCAT. Tenim un compromís ferm amb la nostra llengua al món digital, perquè també és la manera de donar-li suport en el món físic”.

“Si diferents territoris compartim una mateixa llengua, té sentit compartir una eina per defensar-la, també en l’àmbit digital”, ha expressat Joan Abellà, director general de la Fundació .cat, posant en valor el paper que ha realitzat la Fundació des del primer dia per treballar, amb una mirada oberta, per a tots els territoris de parla catalana, amb voluntat de contribuir a un espai digital compartit, viu i cohesionat.

Amb aquests canvis, el Patronat compta ara amb una representació territorial més diversa i inclusiva, sumant-se a altres membres permanents com el Futbol Club Barcelona, el Cercle Tecnològic, ISOC-CAT, l’Institut d’Estudis Catalans, Òmnium i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. La condició de membre permanent implica una vinculació estable i continuada amb la Fundació, que expressa un reconeixement mutu i una complicitat estratègica a llarg termini. Aquesta pluralitat institucional i aquesta continuïtat reforcen una ambició compartida: garantir una societat digital plenament catalanoparlant, amb eines pròpies, drets reconeguts i oportunitats per al talent creatiu i tecnològic en català.

La reunió també, a més d’Acció Cultural del País Valencià i l’Obra Cultural Balear,ha comptat amb la presència d’Òmnium Cultural, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Amical Wikimedia, FemCAT, AMIC, l’ISOC-CAT, Cercle Tecnològic, l’Institut d’Estudis Catalans, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, el Futbol Club Barcelona ila Xarxa Vives d’Universitats, entitats membres del Patronat, que han coincidit a remarcar la importància d’aquesta ampliació per a la cohesió cultural, la visibilitat compartida i el futur digital de la llengua catalana.